5 jó tanács, ha változtatni szeretnél az életeden

Ha meg akarod változtatni az életedet, ha életmódot szeretnél váltani, nem árt, ha tisztában vagy egy-két dologgal mielőtt belevágsz.

-1. Írj listát!

Először is gondold át, min szeretnél változtatni. Legjobb, ha írsz egy listát azokról a dolgokról, amik nem tetszenek, amiken változtatni szeretnél. Olvasd át újra a leírtakat, és tedd fel mindig a kérdést: „Valóban ezt akarom én?” A hangsúly itt az „én” szón van. Te akarod teljes szívedből, vagy csak követni akarsz valakit? Esetleg azt hiszed, ezt várják el tőled? Lehet, hogy valaki ezt javasolta Neked, de te mégsem érzed a magadénak?

Csak akkor tudsz váltani, ha valóban akarod a változást. Ha önmagadért akarod.

-2. Egyszerre csak egy dolog!

Nézd át a listádat, és sorszámozd meg a felírtakat! Az egyes legyen az, amelyik a legfontosabb számodra, amiről úgy érzed, a legégetőbb változtatni.

Egyszerre csak egy dolgot változtass meg az életedben.

Így sokkal hatékonyabb leszel. Ha túl soknak akarsz nekivágni egyszerre, nem lesz hozzá erőd, szétforgácsolod az energiáidat. Szép sorban haladj, egyik új szokás után jöhet a következő.

-3. Adj időt magadnak!

A változásoknak idő kell, amíg rutinszerűvé válnak a hétköznapjaidban, amíg teljesen a magadénak érzed azokat.

Pszichológiai kutatások bizonyítják, hogy legalább 21 napra van szükség ahhoz, hogy egy új szokás beépülhessen a személyiségedbe, az életedbe.

Tehát türelem kéretik hozzá!

-4. Ne add fel!

Lesznek napok, amikor minden klappol, és fantasztikusan fogod érezni magad. De bizony akadnak majd olyan napok is, amikor nem megy minden annyira jól. Például, ha fogyókúrázol, lehet, hogy valamelyik nap esetleg többet eszel, mint amennyit a diétád megengedne. Ilyenkor ne keseredj el. Ezzel még nem rontottál el semmit!

Az előrehaladás nem mindig nyílegyenes!

Olykor kicsit megbotlasz, olykor egy kicsit megállsz pihenni. Ne büntesd magad ezért. Ez a haladás természetes menete.  Bocsáss meg magadnak, ha „vétkeztél”, ha „visszaestél”, és tarts ki!

-5. Válassz megfelelő társaságot magadnak!

Ha Te változol, azt előbb-utóbb észre fogják venni a környezetedben élők is. Számíts arra, lesznek olyan családtagok, barátok, ismerősök, akiknek nem fog tetszeni a változás. Nem tudnak majd mit kezdeni a megváltozott éneddel, életeddel. Lehet, hogy támadni fognak, kinevetnek, értetlenkednek. Ők vissza akarnak „húzni” a megszokott, régi állapotba, hiszen azt szokták meg, az tetszett nekik.

Amíg még nem igazán erős az új Éned, az új Életed, kerüld ezeket az embereket!

Keresd azoknak a társaságát, akik melletted állnak, akik segítenek, akik támogatnak téged az új irányban.

Ha tudsz, keress olyan társakat, akik hasonló változtatásokat szeretnének véghezvinni az életükben. Együtt mindig könnyebb, hiszen erőt tudtok adni egymásnak.

Sok sikert a változtatáshoz, a változáshoz! 🙂

Szeretettel: Szilvia

(Illusztráció: www.szepkepek.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

X