A csodák tanítása és én

Azok számára, akik esetleg nem ismerik, A csodák tanítása egy könyv. Jézus diktálta le üzeneteit, tanításait két amerikai pszichológusnak. A könyvben Jézus beszél nekünk a világ és önmagunk működéséről. Arról, hogy teremtésünk után valamikor, amikor létrejött az egónk, elszakadtunk Istentől. Azóta egy sötét, veszedelmekkel, borzalmakkal teli mély álomba zuhantunk. Valójában már azt is elfelejtettük, hogy csak álmodunk. Álmunkat hisszük valóságunknak. Jézus arra tanít bennünket, hogyan is ébredhetünk fel ebből az általunk teremtett álomból, és hogyan térhetünk haza, Istenhez. Megmutatja, hogyan legyünk önmagunk. Minden egyes percben két hang szólal meg bennünk. Minden egyes percben e két hang közül választunk, és követjük valamelyiket. Vagy az egónkat, vagy igaz önvalónkat halljuk. Természetesen, ha egónk tanácsait követjük, az életünk tele lesz fájdalmakkal, félelmekkel, nélkülözéssel, hatalmi harcokkal, önváddal, betegséggel, csalódással. Ha igaz önvalónkra hallgatunk, és annak földi közvetítőjére, azaz a Szentlélekre, akkor egy teljesen más világ fog előttünk kinyílni. Ebben a világban béke, és szeretet van. Itt egészségben és bőségben élhetünk. Megvalósíthatjuk, betölthetjük életfeladatunkat. Azt, amit Isten kijelölt nekünk, és nem pedig azt, amiről mi úgy véljük, hogy tennünk kell. Isten egy boldog, kiteljesedett életet szán minden fiának. E pár sor nagyon keveset mond el a könyv tartalmáról. Még nekem sem olyan egyszerű írni róla. Értem, amit a könyvben olvasok, de mégis idő kell ahhoz, hogy a benne foglaltak elmélyüljenek, és beépüljenek annyira, hogy érthetően tudjak róla beszélni és írni.

A csodák tanításával először Doreen Virtue angyalterapeuta könyveiben találkoztam, aki sokat hivatkozik erre az olvasmányra. E művekben  A csodák tanításából származó idézetek nagyon felkeltették az érdeklődésemet, és valahogy úgy éreztem, hív ez a könyv engem. Aztán nagy sokára Magyarországon is megjelent, 2013 nyarán. Én ott voltam az előrendelők között. Ahogy a kezemben fogtam a könyvet, azt súgta egy hang belülről: „Ez a Biblia.”. És valóban, számomra nincs még egy ilyen fontossággal bíró írás. Sok könyvet elolvastam, sok tanfolyamon részt vettem, sok gyógyítónál jártam, de sehol nem éreztem azt az igazságot, mint, amit a könyvben megtaláltam. Ugyanazok a tételek köszönnek vissza nekem A csodák tanításából, mint amiket az utóbbi időben én is megfogalmaztam magamnak. Jó néhány évvel ezelőtt, amikor az Egóról beszéltek nekem, kicsit kínainak tűnt az egész. Sőt, úgy véltem, felesleges ez a nagy felhajtás az ego körül. Voltak olyan pillanatok, amikor egyenesen butaságnak gondoltam az egóról szóló könyveket. Aztán, ahogy haladtam előre spirituális utamon, ahogy egyre több mindent megtapasztaltam, és megtanultam; saját magam leltem rá arra az igazságra, hogy igenis fontos, hogy az egóról beszéljünk, és értsük a működését.

Mára elköteleződtem e könyv mellett. Elkezdtem végezni a kötetben található 365 leckéből álló gyakorlat sorozatot. Ha minden jól megy, ez év végére, sikerül is befejeznem. A gyakorlatok számomra olyanok, mintha egy hatalmas tisztításon, nagytakarításon esne át az elmém, a gondolkodásom. Folyamatosan szembesülök azokkal a nagyon mélyen lévő hiedelmeimmel, rögzült gondolatmintáimmal, amik akadályozzák azt, hogy egy boldog, teljes életet élhessek. Eddig még nem találkoztam egyetlen olyan módszerrel sem, ami ennyire hatásos lett volna számomra a gondolati nagytakarításban.

Következő évben a terveim között szerepel, hogy elindítok egy csoportot, ahol egy éven keresztül együtt tanulmányozzuk a könyvben leírtakat, és támogatjuk egymást abban, hogy legyen merszünk megpillantani igaz önvalónkat, az Isteni szeretet szikrát, akik valójában vagyunk. Legyen merszünk olyan életet élni, amilyet valójában Isten szánt nekünk. Elindulunk közösen egy boldog élet felé. Ha van kedved, tarts velem! Írj a szivarvanyangyal@indamail.hu e-mail címre.

Szeretettel: Szilvi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X