A megbocsátásról

A megbocsátásról azt tapasztalom, sokszor tévesen gondolkodunk. Sokan vannak, akik nem tudnak igazán megbocsátani a másik embernek. „Hisz olyat tett, ami megbocsáthatatlan!”-mondják.

Nos, szeretném egy kicsit a félreértéseket tisztázni. Először is beszéljünk arról, hogy energetikailag mit okoz, ha nem bocsájtunk meg valakinek. A düh, a harag, a sérelmek bennünk maradnak, és a hozzájuk kapcsolódó élmények is. Ezek a negatív energiák folyamatosan mérgeznek bennünket, energetikai rendszerünket, az auránkat. Ha nem tisztítjuk ki magunkból, akkor előbb-utóbb betegségként fog megjelenni testünkben. Ha tele vagyunk negatív érzésekkel, az az egész életünkre kihathat. Hiszen olyan embereket, helyzeteket, történéseket vonzunk majd magunkhoz, amilyenek mi magunk is vagyunk. Ha tele vagyunk sérelemmel, akkor bizony sokkal nehezebb lesz beengedni életünkbe a Fényt, emberi kapcsolatainkba a Szeretetet. Sőt! Az Angyalokhoz, Istenhez való kapcsolódást is nagyon megnehezíti, olykor pedig egyenesen lehetetlenné teszi, ha tele a szívünk engesztelhetetlenséggel. És ha ez még nem lenne elég, tudnunk kell, hogy azzal az emberrel, akire haragszunk egy úgy nevezett éteri szál köt össze bennünket. Ezen a szálon keresztül áramlik az energia köztünk és az illető között oda-vissza. Tehát előfordulhat, hogy azért érezzük magunkat fáradtnak, enerváltnak, rosszkedvűnek, mert a haragunk által fenn tartott éteri szálakon keresztül esetleg energiát szív el tőlünk a másik ember.

Most már talán mindenki úgy gondolja, hogy „megéri” megbocsátani, hisz azáltal sokkal jobban fogjuk utána érezni magunkat! 🙂 Tele leszünk szeretettel, békével, energiával.

Hogyan bocsássunk meg?

Nos, fontos megértenünk, hogy nem kell felmenteni az illetőt a tettei alól! Nem kell elnéznünk a másik valamilyen elhibázott cselekedetét! A megbocsátás a megtörtént események elfogadása, és önmagunk felszabadítása a harag mérgező energiája alól.

A továbbiakban Doreen Virtue egyik könyvében közzé tett megbocsátás meditációt osztom meg veletek.

-Teremtsünk nyugodt körülményeket, esetleg gyújtsunk gyertyát, égessünk füstölőt. Lélegezzünk mélyeket, hangolódjunk rá a gyakorlatra. Tudatosítsuk magunkban a megbocsátással járó előnyöket.

-Majd képzeljük magunk elé az illetőt, akire haragszunk, és akinek most szándékunkban áll megbocsátani. Mondjuk neki képzeletben a következőket: „Megbocsátok neked, és elengedlek téged. Nincs bennem kibékíthetetlen harag. Megbocsátásom teljes. Szabad vagyok, és te is szabad vagy.”

Ezt a gyakorlatot akkor is hasznos elvégezni, ha az a személy, akire haragszunk már nem él.

Az engesztelhetetlenségünk gyógyításában bátran kérjük az angyalok segítségét. Mihály Arkangyal hívatott az angyalok közül arra, hogy elvágja a hozzánk kötődő éteri szálakat. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy megkérjük erre Őt a következő módon: „Mihály Arkangyal, kérlek, gyere ide most hozzám, szükségem van a segítségedre. Kérlek, vágd el a hozzám kötődő éteri szálakat most. Az elvágott szálak csonkjainak helyére folyass arany fehér angyalfényt. Köszönöm”

Ezáltal Mihály Arkangyal nem csak hogy megszabadít ettől az éteri száltól, és a hozzá kötődő negatív energiáktól, de be is gyógyítja annak helyét, és feltölt bennünket energiával, szeretettel.

Végére maradt, de nagyon fontosnak tartom, hogy ne feledkezzünk meg arról sem, hogy megbocsássunk önmagunknak! 🙂

Szeretettel: Szilvia

(Illusztráció: www.tinybuddha.com)

One thought on “A megbocsátásról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

X