A valódi szeretet

 

Sokan sokszor éreztük már úgy, hogy csalódtunk a szeretetben.

Becsapott, fájdalmat okozott, megalázott, félelmet keltett, kizsákmányolt, elhagyott, nem állt ki mellettünk, bántott.

Szívünk az ilyen tapasztalások után azért, hogy megvédje magát, visszavonulót fúj. Elvonul kis barlangjába, ahol biztonságban érzi magát. Akár védelmi páncélt, falakat is növeszthetünk a külvilággal szemben. Akkor és ott ez tűnik a legokosabb lépésnek.

Egyetlen célunk van csupán ilyenkor, hogy soha többet ne kelljen megélnünk azt…

De sajnos egy idő után rá kell jönnünk, hogy megvédtük ugyan magunkat a fájdalomtól, a csalódástól, de így bizony a páncélon valójában a szeretet, az öröm, és a boldogság sem jut át igazán. Mindegy milyen okból zárjuk be a szívünket, a bezárás pillanatában minden érzéstől egy kicsit elzárjuk magunkat.

Ha újra szeretetet, boldogságot, önfeledt örömöt szeretnénk megtapasztalni, ki kell nyitnunk szívünk kapuját az érzések előtt. Minden érzés előtt.

Ez nem megy mindig egyik napról a másikra. Gyakran előfordul, hogy kicsit nyitunk, aztán újra bezárunk. De semmi baj, ez természetes. A gyógyulás egy hosszú folyamat. Először elkezdünk megbékélni mindazzal, ami történt. Felismerjük az érzéseinket, nem menekülünk előlük. Elfogadás, megbocsátás lesznek a segítő társaink.

Utunk legvégén pedig még arra is rádöbbenünk, hogy valójában nem is a szeretetben csalódtunk. Nem a szeretet bántott bennünket, hiszen az nem képes arra. Amit társaink által szeretet néven megtapasztaltunk, csupán egy árnyék.

A valódi szeretet nem ilyen. Még ha nem is tudjuk pontosan megfogalmazni, hogy milyen, a lelkünk mélyén érezzük azt…

A szívünk legrejtettebb zugában egy apró pici láng tudja, hogy a valódi szeretet: szent és sérthetetlen, nem bánt, nem okoz fájdalmat, nem hazudik, nem csap be, nem ítél el, nem fordul ellenünk.

A valódi szeretet oltalmaz, megvigasztal, felemel, biztonságot ad, elfogad, örökre velünk marad.

Egyszer csak megérkezik hozzánk egy áldott pillanat, amikor az a pici láng azt súgja halkan, hogy a valódi szeretet képes megbocsátani is. 

Ha meghalljuk e hangot, és utat nyitunk az energiája előtt, akkor a szívünk meglágyul majd, és a valódi szeretet által meggyógyul majd...

 

Szeretettel: Szilvi

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X