Az erős nő

Tóth-Szilvia-Szeretet Szárnyain-blog-erős nő

Az erős nő független (még akkor is, ha párkapcsolatban él), magabiztos. Van benne valami megingathatatlan.Tud és szeret párkapcsolatban élni, de ha éppen egyedül van, akkor sem esik kétségbe. Saját maga társaságát is élvezi, nem menekül önmaga elől.

Nem hangoztatja, nem fitogtatja erejét, de érzed a lényéből. Számára nincsenek legyőzhetetlen, megoldhatatlan akadályok.Ha el is esik,Ő az, aki mindig feláll, aki mindig túlél.Mindent megold, mindent elrendez. Szinte a végtelenségig terhelhető. Olyan súlyokat képes cipelni, amik alatt mások már rég összeroppantak volna. Mégsem kérkedik erejével.

Képes másokat inspirálni, felemelni, megtartani, magával húzni. Nem akar másokat legyőzni, nem száll versenybe másokkal. Az ilyen tevékenységek már rég nem érdeklik, ilyenekre már rég nem áldoz az idejéből.

Tisztában van önmagával, erősségeivel, gyengeségeivel. Az önismeret magas fokán áll. Lát. Nem csak néz, valóban lát. Mindent és mindenkit. A láthatatlant, az elrejtett dolgokat. Tisztán lát. Átlát embereken. Érez mindent és mindenkit maga körül.

Csendes megfigyelő, de nem visszahúzódó. Bölcs, feleslegesen nem áll le vitázni, de ha ki kell állnia önmagáért, a szeretteiért, megteszi.

Képes és tud segíteni másoknak még akkor is, ha ő maga is élete egyik mélypontját éli.

Honnan származik az ereje? Kérdezhetik sokan.Talán mindig is megvolt neki, ezzel született, talán abban a bizonyos szent de fájdalmas időkben jött létre.  Minden erős nő életében egyszer történt valami… Egy esemény, amikor kihúzták a lába alól a talajt, amikor minden összetörött, amikor azok bántották a legjobban, akiket a legjobban szeretett. Padlóra került. Ko. Kiütötte az élet. Mindent elvesztett. És ott abban a pillanatban, amikor a padlón feküdt elgyötörten, haldokolva, megszületett egy döntés, hogy élni akar. Abban a percben valami emberfeletti erőt érzett magában, és felállt. Megkereste széthullott életének darabjait és elkezdte újra összerakni. Elkezdte meggyógyítani önmagát, begyógyítani szíve fájdalmát. Lehet, hogy néhány hónap alatt sikerült, de az is lehet, hogy évekbe tellett neki. Ez a folyamat megváltoztatta. Tudja, Ő Túlélő. És ezt senki nem veheti el tőle. Néhányan keveset kapnak, mégsem bírnak vele, néhányan emberfelettit, mégis megoldják. Ő ilyen. Nem akarta, nem tervezte, de megtörtént. Ő pedig helyt állt. Túlélt. Megerősödött. Meggyógyult.

Akar-e mindig erős lenni? Nem. Nagyon sokszor szeretne gyenge nő lenni. De nem tudja megengedni, mert a környezete összeomlik. Ő tartja őket. Lélekben, energetikailag. Az erős nő egy ideig „küzd” azzal, hogy Ő a legerősebb, hogy ő viszi a többieket. Aztán egyszer csak elér egy olyan pontra, ahol megérti a dolgokat. Ő erős. Ez vitathatatlan. Erősebb a Többieknél. Ez most már mindig így lesz. El kell fogadnia. Ez tény. Ő valószínű arra született, hogy vezessen. Utat mutasson. Megtartson. Ott legyen sok mindenkinek. Segítsen. Ez Ő, ez az Ő élete.

Ha ez a felismerés megérkezik hozzá, onnantól már nem lesz teher az erő, egyfajta szent küldetésként tekint rá. Áldás ez. Önmaga számára és a világ számára. Ereje már nem csak Őt szolgálja, hanem még rajta kívül nagyon-nagyon sok embert.

Az ereje elfogadással és szeretettel van körbefonva. Már nem bántja, hogy Ő erősebb, könnyedén beleáll sorsába és szívét megnyitva magához öleli a világot.

Szeretettel: Szilvi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X