Bennem meggyógyulhatsz!

Nem úgy alakul az életed, ahogy azt szeretnéd? Mindig csődöt mondanak a párkapcsolataid? Egyik munkahelyről mész a másikra, de mégsem találod meg a helyed? Úgy érzed, képtelen vagy megnevelni a gyermekedet? Soha nincs pénzed? Vajon, mi lehet az oka, hogy nem élsz boldogságban, egészségben, bőségben, szeretetben?

Nos, ennek valószínű, hogy több oka is lehet! Sok esetben én mégis azt tapasztalom, hogy a válaszok között szinte 90 %-ban biztos, hogy ott van az én szeretet hiánya, mint fő ok! Azaz, nem szeretjük magunkat eléggé! Nem szeretjük magunkat annyira, hogy megengedhetnénk saját magunknak a boldogságot az élet minden területén!

Szeressük önmagunkat! Olvassuk sok helyen, halljuk több önsegítő előadáson. De nagyon sokszor ezt nehezünkre esik megtenni. Túl szigorúak vagyunk önmagunkkal. Túl magasra tesszük a lécet. Túl sok fájdalom, sérülés van bennünk. Sehogy sem tudjuk elfogadni, és főleg nem szeretni saját magunkat.

Ha ez így van, érdemes a bennünk lévő gyermekkel felvenni újra a kapcsolatot.

Mindannyiunkban él egy apró gyermek, aki egykor voltunk. Noha jól lehet, már felnőttek vagyunk, de a gyermek még mindig ott él a szívünkben, akárhány évesek is vagyunk. Belső gyermekünk bizony fél, egyedül érzi magát, tele van sok sebbel, és sérüléssel. Akármilyen is volt a gyermekkorunk, akár elszenvedtünk dolgokat vagy sem; meg kell gyógyítanunk ezt a gyermeket. Aki már jó ideje nem vette fel önnön magával a kapcsolatot, az szépen lassan, apránként közelítsen belső gyermekéhez.

Számtalan technika, módszer létezik erre. A legegyszerűbb, amit mindenki meg tud csinálni, ha behunyod a szemed és magad elé képzeled egykori 3-5 éves önmagadat. Beszélgetsz vele, megkérdezed, hogy mi bántja, mit szeretne csinálni. Van-e valami, amit el szeretne mondani neked, van e valami titka, amit senkivel nem mer megosztani. Előveheted a régi fényképeket is, nézegetheted, és közben figyelj a felmerülő érzésekre, gondolatokra, élményekre, amik felbukkannak a tudatalattidból. Ezek mind jelzések, üzenni szeretnének valamit. Gondolkozz el azon, mik voltak gyerekkorodban a kedvenc játékaid, ételeid, barátaid. Mit csináltál szívesen? Mi akartál lenni felnőttként? Ezek mind közelebb visznek önmagadhoz.

Most már felnőttél, így képes vagy megvédeni belső gyermekedet, képes vagy meghallgatni, képes vagy meggyógyítani Őt, és szeretni! Soha nem késő!

Ha teljes szívvel csinálod ezeket a gyakorlatokat bizony katartikus hatást válthat ki belőled!

Hatalmas felszabadító erő tud lenni, ha végre rátalálsz a magadban élő kislányodra, kisfiadra, és tudod feltétel nélkül szeretni. Ezáltal magadat fogod jobban szeretni, és tisztelni. Boldogabb leszel. Jobban megismered önmagadat. Segít majd eligazodni az életben, hogy mivel is szeretnél foglalkozni, ki is vagy te igazán, és mik azok a dolgok, amik boldoggá tudnak téged tenni. Az igazi önmagadat eltakaró lepel, és sok-sok belső gát, korlát mind lehullik, eltűnik.

Belenézhetsz a tükörbe, és mondhatod a benned élő gyereknek: „Bennem most már valóban meggyógyulhatsz! Szeretlek, és elfogadlak olyannak, amilyen vagy!”

Szeretettel: Szilvia

(kép: http://thevitalenergy.org/services/inner-child)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X