Ha magadat szereted, akkor tudsz csak másokat is szeretni!

Vigyázat! Csakis erős idegzetűeknek szól ez az írás! És azoknak, akik készek változtatni önmagukon a saját jólétük érdekében.

Ami kívül, az belül. Tartja a régi mondás. És, igen, igaza van. Mindaz, amit kívül látunk, a belsőnk tükröződése. A bennünk lévő érzések, gondolatok, hitrendszer összességét látjuk a külső világban megvalósulni.

Gondolatainknak, érzéseinknek teremtő ereje van. Akkor is, ha ezek a gondolatok a mélyben, a tudat alatt ülnek meg.

Van úgy, hogy azt tapasztalod a világban, hogy senki nem szeret, mindenki ellened van. Á is B is, sőt C is csak ártani akar neked, és egyáltalán kikéred magadnak, hogyan viselkednek ők veled. Ám mielőtt belemerülsz az önsajnálatba, és a világ, illetve más emberek gyűlöletébe, gondolkozz el alaposan a fentieken.

Még egyszer leírom: amit kívül látsz, tapasztalsz a világban, az benned van!

Ha azt érzed, hogy nem értenek meg az emberek, nem szeretnek, akkor bizony valójában te vagy az, aki nem szereti önmagát. Te vagy az, aki nem értékeli önmagát.

Ha mindenhol és mindenkiben a hibát látod, akkor bizony te nem tudod elfogadni magadban a hibákat, te nem tudod szeretni igazán önmagadat.

Ha valóban változtatni akarsz az életeden, akkor abbahagyod a „kint” hibáztatását, és befelé fordulsz. Figyeled, megfejted önmagadat!

Vajon miért nem szeretem önmagamat? Vajon miért nem tudom elfogadni önmagamat? Vajon mikor és kinek nem voltam „elég” úgy, ahogy voltam? Kinek a szeretetéért, elfogadásáért, dicséretéért vágyakozom még a mai napig?

Kérdezd meg a benned élő gyermeket! Ő (egy idő után) tisztán és egyértelműen a tudtodra adja, hogy hol akadt el saját magad szeretete. Az a gyermek, aki elfogadó szeretetben nő fel, szeretni, tisztelni, becsülni fogja önmagát. A gyermekként kapott és megélt szeretetet fogja önmagába beépíteni, és sugározni a környezetében. Mint egy gyertya, aki fényt ad a saját fényéből.

Akit szerettek, az tud csak igazán szeretni! Akit szerettek, az szereti önmagát és másokat!

Szóval lehet, hogy igazából nem is az a probléma, hogy a szomszéd mit és hogyan mondott, hanem az, hogy Te nem szereted önmagadat!

Neked van bátorságod, hogy önmagadba nézz?

Szeretettel: Szilvia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X