Küzdj az álmaidért! Vagy mégsem?

Ránk, magyarokra nagyon jellemző, hogy szeretünk szenvedni. Szeretünk harcolni, szinte belehalni a problémákba. Küzdeni, és csak küzdeni vér verítékesen.

Ki mondta, hogy fogakat összeszorítva, keményen lehet csak elérni bármit is?

Pedig az életet másként is lehet élni! 🙂

Tudom, most lehet, hogy Te is kicsit kikéred magadnak, hogy miket beszélek, hiszen annyi, de annyi gondod, problémád van, és már hallom, ahogy sorolod őket. És mennyi mindent megtettél, de sok helyen csak korlátokba ütköztél. Ezzel nem is szállnék vitába, elhiszem neked. Elsőre nehéz ezt elfogadni, hiszen nem ebben nőttél fel, nem erre nevelted eddig az elmédet.

Arra kérlek csupán, hogy gondolkozz el egy kicsit azon, amit mondani fogok, adj esélyt egy új nézőpontnak is.

Ez a kemény küzdelem mindig győzelemhez vezetett? Hogy érezted magad az úton, míg így küzdve elérted a sikert? Amikor megérkeztél a célodhoz, tudtál felszabadultan örülni neki, vagy az oda vezető úton már annyira elfáradtál, hogy szinte rezignáltan, szomorúan vetted tudomásul, hogy igen, megérkeztél? Felmerült benned, ott mélyen a csend,  a béke szent pillanataiban, hogy esetleg, lehet, hogy van egy másik út is?

Nem olyan rég, még én is így éltem. Aztán rádöbbentem, hogy van bennem mélyen egy rész, aki azt hiszi, nem érdemli meg a jó dolgokat csak úgy! Ez az én-rész azt hiszi, küzdeni kell azért, hogy megkaphassa a boldogságot. Ezt a pici kis énünket (az egónkat) kell megnyugtatni, dédelgetni, és elmondani neki, hogy Isten mindannyiunkat szeret.

 Isten arra rendeltetett bennünket, hogy boldogan éljünk!

 Isten, az Univerzum nem von meg tőlünk semmit, sőt! Jogunk, és lehetőségünk van mindannyiunknak egy boldog, kiteljesedett élethez. Jár Neked! Megillet Téged! Pusztán azért, mert létezel!

Minden amire vágyunk bennünk van, mint egy pici mag. Ha hiszünk benne, meg is tudjuk magunknak teremteni, be is tudjuk vonzani az életünkbe könnyedén, örömtelien, szeretettel.

Nem kell annyira komolyan vennünk sem magunkat, sem az életünket.

Ha képesek vagyunk lazábban viszonyulni önmagunkhoz, az általunk problémáknak nevezett jelenségekhez, és képesek vagyunk elhinni a fenti gondolatokat, akkor ki tud rajzolódni egy könnyebb út is. Ami el tud vezetni ugyanahhoz a vágyott célhoz! Csak egy kicsit másképp!

Ha le tudjuk tenni a görcsösséget, és azt a hiedelmet, hogy mindenáron küzdenünk kell, akkor egy idő után egyszerűen elkezdenek áramolni a dolgok, a személyek, az események az életünkbe.

Engedd meg az életnek, hogy megajándékozzon Téged!

Persze, ne essünk át a ló túlsó oldalára, ez nem azt jelenti, hogy innentől kezdve Neked semmit nem kell tenned! Nem. Kövesd az álmaidat, figyeld belső vezetődet, az intuíciódat, a belső hangodat, mit mondanak, merre indulj, mit csinálj. És tedd meg! Lazán, egyszerűen, könnyedén!

Lehet, nem fog elsőre sikerülni, de próbáld ki! Mit veszíthetsz? 🙂

Szeretettel: Szilvia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X