Megbocsátási gyakorlat Doreen Virtue-val

Ha szívünk, elménk tele van negatív érzésekkel, gondolatokkal, akkor egy idő után az rengeteg gondot okozhat nekünk az életünkben, a párkapcsolatunkban, a munkánkban és az egészségünkben.

A fel nem dolgozott, el nem engedett negatív energiák lehúznak bennünket. Meggátolják azt, hogy az életünkbe megérkezhessen mindaz a Jó, amire vágyunk. Akadályozzák az angyalokkal való kapcsolatfelvételt is.

A megbocsátási gyakorlatokkal megtisztulunk a bennünk felgyülemlett haragtól, félelemtől, sértettségtől.

Sokan félreértik a megbocsátás jelentőségét! A megbocsátás nem azt jelenti, hogy felmentjük az illetőt az elhibázott tette alól. Nem áltatjuk magunkat, és nem mondjuk azt, hogy nem fájt, amit átéltünk.

A megbocsátás egy tudatosan meghozott döntés a részünkről, amellyel kijelentjük, hogy nem akarjuk tovább cipelni szívünkben a fájdalmat, a félelmet, a dühöt, a neheztelést!

A megbocsátás által egyszerűen felszabadítjuk magunkat, az életünket az átélt események negatív hatásai alól.

Az általa megtapasztalt jutalom pedig nem más, mint béke és nyugalom a lelkünkben.

A megbocsátási meditációk hatására megemelkedik energiaszintünk, és rengeteg csodás változás indul útjára az életünkben. Kiegyensúlyozottabbnak, boldogabbnak érezzük magunkat, javulnak kapcsolataink, meggyógyulhatnak testi-lelki betegségeink.

Hogyan bocsássunk meg? Kérjük ebben (is) az angyalok segítségét!

Az alábbiakban Doreen Virtue „Megbocsátás-szabadítsd fel magad!” gyakorlatát olvashatod:

 

1, Határozd el tiszta szívvel, hogy készen állsz arra, hogy letedd a múlt terheit, és a hozzá kapcsolódó érzéseket!

Valóban fontos, hogy lelkiekben készen állj a megbocsátásra. Az ímmel-ámmal elvégzett gyakorlat nem hozza meg a kívánt hatását, hiszen nem engeded el szívedből a negatív érzéseket. Töröld ki a fejedből a „Nem érdemli meg!” gondolatot! Inkább arra fókuszálj, hogy utána mennyivel jobb lesz neked.

2, Állíts össze egy megbocsátási listát!

Fogj egy tollat és egy papírt, és írd fel minden olyan ember nevét, akivel rendezni szeretnéd a kapcsolatodat.

Ne feledd, az általad kicsiny nézeteltérésnek ítélt élmény is nagy súllyal bírhat. Nyugodtan írj fel olyan személyeket is, akik már nem élnek. A legvégére pedig ne felejtsd el felírni a saját nevedet. Sokan nincsenek is tudatában annak, hogy saját magukkal szemben mennyi dühöt, ítélkezést hordoznak a szívükben.

3, Engedd el, bocsáss meg!

Szánj erre a gyakorlatra egy fél órát legalább. Keress egy olyan helyet, ahol senki nem zavar. Gyújts egy gyertyát, és kérd meg az angyalokat, hogy vezessenek ebben a megbocsátási gyakorlatban, és segítsenek megtisztítani téged a benned lévő negatív érzésektől, gondolatoktól, energiáktól, élményektől.

Aztán jelenítsd meg gondolatban a listádon lévő legelső személyt, és mondd neki a következőket: „Megbocsátok neked, és elengedlek téged. Nincs bennem kibékíthetetlen harag. Megbocsátásom teljes. Szabad vagyok, és szabad vagy te is.”

Ezt végezd el minden egyes emberrel, akit felírtál magadnak.

Már ilyenkor tapasztalhatod a megbocsátás pozitív hatásait, Könnyebbnek érzed majd magad. Lehet, hogy sírás tör fel belőled a mélyről. Adj neki utat, engedd. Ez a tisztulás jele.

4, Minden nap élj a megbocsátás lehetőségével!

Hosszútávon azzal teszel a legtöbbet önmagadért, és persze másokért is, ha a megbocsátást beépíted  a hétköznapjaid rutinjai közé.

Elalvás előtt érdemes végigpörgetned a napodat, és átgondolnod kinek kell megbocsátanod. Ha így teszel, és már adott nap megbocsátasz, akkor nem halmozódnak fel benned a negatív energiák.

Szeretettel: Szilvi

 

(Forrás: Dr. Doreen Virtue Angyalokkal gyógyítás című könyve)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X