Minden út az első lépéssel kezdődik

Csináld a dolgot, és akkor lesz hozzá erőd!
/Emerson/

Biztosan ismerős számotokra is az a helyzet, amikor volt egy tervetek, egy ötletetek, egy elképzelésetek, egy ködös vágyatok, és nem mertétek megvalósítani.

Talán nem is láttátok tisztán e belső képet. Lehet, hogy nem is volt teljesen egész, és hiányoztak bizonyos részei. Nem tudtátok, hogyan kezdjetek neki. Nem voltatok biztosak abban, hogy vajon nem délibáb-e ami bennetek ragyog. Tele voltatok félelmekkel, kételyekkel.

Mégis éveken keresztül őriztétek ezt az Álmot. Mélyen a szívetekben,  a lelketekben. Belső figyelmetekkel folyamatosan tápláltátok. Egy idő után talán, a „Mi, lenne, ha…?” „Milyen jó lenne, ha…!” gondolatokkal is eljátszodtatok magatokban.

Sokan itt megállnak, vagy inkább megrekednek.

Sokszor az első lépést a legnehezebb megtenni. Azt a lépést, amellyel rálépsz az Útra, amely aztán a hátára vesz és vezet egy életen át.

Egyszer azonban elérkezik az a pillanat, amikor már nem menekülhetsz tovább önmagad és az álmaid elől.

Szinte már szétfeszít belülről az az érzés, hogy „menned, tenned kell”! Még nem tudod pontosan, hogy mit! Nem tudod, hogy miért! Nem tudod, hova vezet az út! Nem látod a végcélt! Ez bizony ijesztő és félelmetes. Mintha fejest kéne ugranod a mély vízbe. Mintha most kéne kipróbálnod a bungee jumpingot. Mintha életed nagy ugrására készülnél. Hiába érzed magadon a kötelet, amiről tudod, hogy megtart majd; mégis, ha a mélybe nézel, megremegnek lábaid, görcsbe rándul a gyomrod, és már azt fontolgatod, hogy visszafordulsz, feladod.

Ekkor, ha mélyen magadba tekintesz, érzed majd azt a mély nyugalmat és biztonságot, amely megtart e kétséges percekben.

Megerősíti hitedet annyira, hogy tegyél előre egy lépést. Egyet! A legelsőt! A legfontosabbat! A legnehezebbet! Ha ez sikerült, már nem kell félned!

Akármit is hoz az Élet, megtetted a legnehezebbet: átléptél önmagadon! Ez az Erő már a Részed, a barátod. Veled marad, és bármikor előhívhatod.

Egy dolgot soha ne felejts el! Ha a vágyad, a terved, az ötleted valóban a Lelkedből született, akkor biztos lehetsz benne, hogy Isten megadta Neked a megvalósításhoz szükséges erőt is! 🙂

Szeretettel: Szilvia

 

(Illusztráció: www.hdwallpapersact.com)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X