Nem csak a 20 éveseké a világ! Egy negyven éves nő vallomása

Eljött ez a nap is, 40 éves lettem. Kicsit féltem ettől a pillanattól.

Szerintem minden nőnél van egy évszám, ami a mumusa, amire vízválasztóként tekint. Nekem nem a 25, nem a 30, hanem a 40. év volt az. Amúgy is mi nők, nem mindig szeretjük, ha firtatják a korunkat.

Kicsit tartottam tőle, mi lesz, ha negyven éves leszek! Miért? Magam sem tudom. Talán azért, mert azt hittem negyven éves korig fejlődik, előre megy az ember, addig fiatal még. Negyven után már megkezdődik a visszaszámlálás.

 Talán mert azt szokták mondani a 40 évesekre, hogy leélték már az életük felét. 40 felett már tényleg öregnek számít valaki? Ha már itt tartunk, miért félünk az öregségtől? De ez egy másik bejegyzés témája lesz majd.

Szóval, itt vagyok 40 évesen, és jelentem, nagyon jól érzem magam a bőrömben! 🙂 Jobban, mint bármikor az életemben. Egyre jobban megismerem, és megszeretem azt a lényt, azt a nőt, aki vagyok! Örülök, hogy nőnek születtem. Úgy érzem, a helyemen vagyok. Sokkal felszabadultabb, nyitottabb, lazább, elfogadóbb, türelmesebb vagyok, mint régebben.

Valahogy olyan kerek lett a világ bennem, és körülöttem.

Kicsit elgondolkoztam, mi minden történt velem ebben a 40 esztendőben. Bizony, sok mindent átéltem már, sok élettapasztalattal gazdagodtam.

Mire tanítottak meg az évek? Mit üzen egy negyven éves nő a világnak?

– Nincs mitől félni, ne halogass, menj és tedd a dolgod, amit a szíved súg.

– Egyetlen munka sem olyan fontos, mint a családunk, a szeretteink.

– Azért születtünk a Földre, hogy boldogok legyünk! Élvezd a körülötted lévő, kedves emberek társaságát!

 – Játssz! Ne vedd olyan komolyan sem magadat, sem a dolgokat!

– Nevess nagyokat! A humor gyógyír mindenre.

– Minden gondot meg lehet oldani, túl lehet élni.

 – Soha, de soha, ne add fel az álmaidat!

– Amit ki szeretnél próbálni, próbáld ki!

 – Láss nyitott szemmel, érezz nyitott szívvel! A Jóság mindenkiben benne van, csak olykor nagyon mélyen van elrejtve.

– A legfontosabb: szeretni, és szeretve lenni.

– Nincs mit szégyellni, takargatni. Fogadd el, és szeresd magad olyannak, amilyen vagy! Hiszen nincs belőled még egy! Csodálatos vagy!

 – A nagy dolgok nem is olyan fontosak, a kicsit pedig olykor jelentőségteljesebbek, mint gondolnánk!

 – Nem számít, hogy más mit gondol rólam, nem az határoz meg engem. Az a fontos, én mit gondolok magamról.

 – Legfontosabb szavak: szeretlek, köszönöm.

Lehet, hogy közhely, de tényleg igaz: nem az számít, hogy hány éves vagy, hanem az, hogy mennyinek érzed magad! 🙂 Én egyáltalán nem érzem magam öregnek semmihez sem! Sőt! Úgy érzem magam, mint egy feltöltött energia bomba. Tele vagyok ötletekkel, lendülettel, hittel, reménnyel.

Szeretettel ölelem magamhoz az életem így negyven évesen!

 

6 thoughts on “Nem csak a 20 éveseké a világ! Egy negyven éves nő vallomása

 1. Péter Gabrics says:

  Nagyon örülök,hogy jól érzi magát a bőrében kedves hölgyem.Mindenben osztom a véleményét.Különösen amennyiben édesanya .Egyébbként is minden tiszteletem a hölgyeké Különösen az édesnyáké.Kivánom,hogy a felsorolt bakancslistája teljesüljön,és még csak élete felénél járjon.Amikor eléri a hatvanat vagy hatvanötöt akkor is szép lesz az élete ha lelke fiatal marad.Legfontosabb az,hogy a nyolcvanat ép lélekkel egészségben és ami nem szokott szóba kerülni ,méltóságban élje meg

  • T.Szilvia says:

   Kedves Péter!
   Igen, édesanya vagyok! Egy tüneményes, örökmozgó 4 és fél éves kisfiú anyukája! 🙂
   Köszönöm, hogy megosztotta velem gondolatait! Valóban, ha a lelkünk fiatal, a testünk, és az életünk is szárnyakat kap.:-)

 2. Id István Lehotzky says:

  Tisztelt Tóth Szilvia!
  Szavait tanítani kellene! Eldurvult világunkban a fiatalok rengeteg félrevezetésben részesülnek, a bölcs szeretetteljes mondani valók nem érnek a lelkükhöz a sok szennytől.
  Kívánom, hogy fáradozása kincset érjen,, eszmeisége sokakat megérintsen. Változzon a világ a jó irányba. Jó volt olvasni sorait egy ilyen vén embernek //74/ is!

  • T.Szilvia says:

   Kedves Lehotzky István!

   Köszönöm elismerő szavait! Nagyon jól estek! 🙂 Megtisztelve érzem magam!

 3. esthajnal says:

  Én is így közeledtem a 4o éves születésnaphoz. Rengeteg jó és rossz történt velem, szép nagy család vett körül. Azt hittem, hogy jó lenne megállitani itt az éveket, hiszen a legnehezebb dolgokon már túl van ilyenkor az ember. Azóta a 70.ik szülinapomat várom egy hónap múlva, az idő ugyan nem állt meg, de rájöttem, hogy ahhoz hogy az ember boldog és szép életet éljen, nem az évek száma a meghatározó. Most, a 7o-hez nagyon közel, ugyan úgy érzem magamat, különösen lelkileg, mint 4o éves koromban. No jó, néha többet villog a hátam meg a lábam, de ezt még ki lehet bírni. Kimondottam szeretek „öregnek” lenni, új hobbik, új barátok, és mindez egy nagy család összetartása mellett, boldogító tevékenység.

  • T.Szilvia says:

   Kedves Esthajnal!
   Örülök, hogy ennyire életvidáman, lendülettel telve várja a közelgő szülinapját. Boldog születésnapot kívánok előre is! És még sok-sok ilyen boldog éveket! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X