Hölgyek! Kössünk békét egymással…

Tóth Szilvia-Szeretet Szárnyain-Nők egymás között

Bárhova is megyek, mindig figyelem az embereket, az energiákat, a reakciókat. Nevezhetnénk ezt szakmai ártalomnak is akár. 🙂

Sokszor megfigyeltem, tapasztaltam, hogy mi, nők mennyire tudjuk egymást bántani.

Azt hiszem nem árulok el nagy titkot azzal, ha kijelentem, hogy az a munkaközösség a lehető legrosszabb, ahol csak nők vannak. Az egyensúlyhoz, sőt, nyugodtan mondhatom, hogy a kollektíva békéjéhez kellenek a férfiak. A közösségben lévő férfi energiák képesek a női intrikákat csökkenteni. Nem direkt, tudatos módon, egyszerűen a puszta jelenlétükkel.

Sok különbség van a két nem között, és valójában ettől is olyan szép az élet. 🙂  Például a nők nagyon mélyen képesek egymást megsebezni. Féltékenyek, irigyek egymásra. Sokáig hordozzák szívükben a haragot, nehezebben bocsátanak meg egymásnak.

Valahogy a férfiak nem tudják úgy, olyan mélyen bántani egymást, mint a nők. A férfiaknál nyíltabbak az erőviszonyok. Ha nem  kedvelik egymást, akkor nem foglalkoznak egymással. Hidegen hagyja a másik. Nem úgy a nők. Nekik mindenről is, mindenkiről is van véleményük, megjegyzésük. Mindenkiről tudniuk kell mindent. Mindenkit meg kell „szakérteniük”. Mindig pontos elképzelésük van arról, hogy a szomszédasszony mit miért csinál. 🙂

A nők sokszor hátulról mellbe támadják meg a másikat. Gyakran előfordul, hogy nem őszintén kommunikálnak egymással.

Vajon miért van az, hogy a nők vetélytársat és egyben veszélytársat is látnak egymásban? Ez nem csak a férfiról szól, a harc nem csak érte megy. A másikban sokszor akkor is ellenséget látnak, ha egy férfi sincs jelen. A fiatalabb lenézi, kineveti az idősebbet, az idősebb olyan akar lenni, mint a fiatal, és mindent elkövet, hogy ez megvalósuljon. A fiatal irigyli az idősebb érett, nőies kisugárzását. Az idősebb ugyanakkor irigyli a fiatal hamvas testét, fizikai megjelenését, rugalmas mozgását.

Miért kell a nőknek versenyezniük egymással? Ez nem csak amolyan költői kérdés! Sajnos azonban a választ nem tudom. Az viszont biztos, hogy ennek változnia kell! Az „új világ”unk megteremtése a nők kezében van. Egy nagyon gyors energetikai változási folyamatban vagyunk benne. Sok mindent hoz ez magával, többek között azt is, hogy a nőknek le kell tenniük a fegyvert, amit egymásra fognak. A nőknek békét kell majd kötniük egymással, megbékélve önmagukkal, női sorsukkal. Ugyanis csak együtt, közös erővel tudunk mi, nők egy jobb világot teremteni.

Kedves Nőtársam! Figyeld magadban az energiákat, és engedd el a régi mintákat! Mozduljunk együtt, egymásért! Lépjünk egymás felé!

Szeretettel: Szilvia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X