Senkit nem menthetsz meg önmagától!

Néha van úgy, hogy nagyon meg akarunk „menteni” valakit.

Hogy mitől? Hát, önmagától, a bukásoktól, a rossz társaságtól, a plusz kanyaroktól, a felesleges szenvedésektől.

Látod, hogy az illető, (aki lehet, hogy egy nagyon közeli barát, vagy családtag) rossz irányba megy, vagy olyan emberek társaságába keveredett, akik rossz hatással vannak rá. Összeszorul a szíved, mert ő megváltozott, és nem előnyére. Csak kutatod, hogy hova is tűnt az a kedves, aranyos, szeretettel teli lény, akit te ismertél. Nos, kicsit elveszett. Legalábbis egy időre biztosan.

Elmondhatod neki a gondolataidat arról, hogy te mit érzel vele kapcsolatban, milyennek látod őt, és az életét mostanában. Akár még figyelmeztetheted is, hogy véleményed szerint egy ideje rossz döntéseket hoz, és az élete így nem jó irányba halad. Lehet, hogy valóban meghall majd téged, és elgondolkozik szavaidon, de az esetek nagy többségében olyan, mintha a falnak beszélnél. Sőt! Lehet, hogy oly nagy a tagadás az adott emberben, hogy ahelyett, hogy a jó szándékot látná benned, mérges lesz rád.

Van egy pont, amikor már nem tehetsz többet érte! Nem élheted az ő életét, nem veheted át az ő fájdalmait, nem dönthetsz helyette! El kell őt engedned, hadd járja a saját útját!

Senkit nem menthetünk meg önmagától, a saját akaratától, a döntéseitől és annak következményeitől. Mindenkinek joga van a saját bukásaihoz, tévútjaihoz, zsákutcáihoz.

Először is, előfordulhat, hogy mégis csak te ítélted meg rosszul a helyzetet. Ha mégsem, gondolj arra, lehetséges, hogy neki épp ezekre a tapasztalásokra van szüksége ahhoz, hogy eljusson oda, ahova el kell jutnia. Lehet, hogy ezen élmények szükségesek az ő fejlődéséhez. És még valami. Létezik a szabad akarat. Így semmi, de semmi nem történik velünk itt a Földön a mi beleegyezésünk nélkül. Tehát, ha nem is az eszével, de a lelke mélyén érzi, „pontosan tudja” az illető, hogy most ő merre halad.

Egy dolog van, amit mindig tehetsz érte, és ami mindig segíteni fog neki. Imádkozhatsz Istenhez, hogy vigyázzon rá, és vezesse őt a helyes úton.

Hidd el, vannak bizonyos helyzetek, amikor ez a legkevesebb és egyben a legtöbb, amit tenni tudsz!

Szeretettel: Szilvia

(Illusztráció: www.ilikewallpaper.net)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X