Takarítás és a spiritualitás

Nekem az újrakezdés, a változtatás, a dolgok rendszerezése, átgondolása, vagy akár a fogadalmak megtétele nem az újévhez kötődnek, hanem a tavaszhoz vagy az őszhöz. Mintha én is alkalmazkodtam volna tudattalanul a természet változásaihoz.

Az abszolút kedvencem a tavasz, az újrakezdés, az éledés, a megszületés ideje. Valószínű azért is, mert márciusban születtem. 🙂  Tavasszal szoktam nagy terveket megfogalmazni magamban a jövőre vonatkozólag. Ősszel pedig inkább a selejtezésen van a hangsúly nálam. A megunt, alig használt, feleslegessé vált, nem szeretem, kinőtt dolgoktól veszek búcsút ilyenkor.

Szóval az ősz most a nagy takarítások ideje. Kiszortírozok sok mindent, ami már jó ideje felhalmozódott, és már nincs rá szükségünk. Átnézem a ruhás szekrényeinket, a fiókokat, sőt az egész lakásunkat. Mivel kisfiam most szeptemberben kezdte az ovit, így a mostani ősz még több változást hozott nekünk. Lezárult egy nagyon boldog időszak, és kezdődik valami új, valami más. Változás, átalakulás, fejlődés.

Már jó ideje mielőtt nekilátok a nagytakarításnak, meg szoktam kérni az Univerzumot, az Angyalokat, hogy miközben takarítom a lakást, ők segítsenek bennem, és az életemben is rendet rakni. Louise L. Hay könyvében olvastam először már sok- sok évvel ezelőtt, hogy az Univerzum szereti a jelképes dolgokat. :-)Tehát, ha a környezetedben, a lakásodban, vagy akár az irodádban is rendet teremtesz, magadban is könnyebben helyreáll a béke, az egyensúly. Ahogy válogatod, és dobozba teszed a régi, kinőtt ruhákat, úgy válogatják szét az angyalok a gondolatokat, és a kitörlik belőled azokat, amelyek már nem szolgálnak téged. A nagy válogatás után mintha lelked is könnyebben engedné el azokat a szituációkat, azokat az embereket, azt az én képedet, azokat a szokásokat, amelyekre már nincs szükséged.

Ahhoz hogy valami új megjelenhessen az életedben, és valóban a tied lehessen, szükség van arra, hogy helyet is teremts annak az új dolognak. Ha tele a ruhás szekrényed, vagy valamelyik fiókod, akkor is előbb átnézed, és ami már nem kell, kidobod, elajándékozod, vagy elviszed azoknak, akiknek szüksége van rá. Így lesz majd hely az új kis kütyüknek, apróságoknak, ruháknak, vagy fontos tárgyaknak. Önmagadban, az életedben is ezt kell tenned! Átgondolni, szortírozni, kidobni, helyet csinálni. Utána tudnak csak az új gondolatok, az új szokások, a változtatások, az új emberek valóban az életedbe beépülni, és annak szerves részévé válni.

Még egy érdekesség. Julia Cameron ’A Művész útja’ című könyvében azt írja, amikor a változás közepén tartunk, azaz a régit már elhagytuk, de még nem teljesen érkeztünk meg az újba, jól jöhet, ha neki állunk és átültetjük a növényeinket a kisebb cserepekből egy nagyobba. Ez segít nekünk, a lelkünknek abban, hogy mi is terjeszkedhessünk, azaz elfoglalhassunk, betölthessük ’új énünket’, helyünket a világban.
Ha így vágsz neki az aktuális nagytakarításnak, meglásd utána nem csak a lakásod fog csillogni, hanem te magad is megváltozol; megkönnyebbülsz, feltöltődsz, erővel telinek érzed majd magad. Szinte, mint akit kicseréltek.

Ráadásul az Angyalok is sokszor mondják, hogy a környezetünkben lévő energiák nagyon hatnak ránk. Tehát, ha egy túlzsúfolt, rendetlen, koszos helységben vagy, előbb-utóbb rosszul fogod magad érezni. Enervált, dühös, ingerült leszel, vagy félelmeket, szorongást érzel magadban. Különösen igaz ez azokra az emberekre, akik nagyon érzékenyek, és fogékonyak a körülöttünk lévő energiákra. Ha rend és tisztaság van körülötted, jobban tudsz az angyalokhoz is kapcsolódni.

Szóval! Miután megtudtad, milyen pozitív hatásai is lehetnek egy kis házi munkának, sipirc, takarítani! 🙂

Szeretettel: Szilvi

(Illusztráció: www.cliparthut.com)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X