Változtasd meg az életedet! Készíts hálaüveget!

 

A hála a szeretet mellett a legnagyobb teremtő erővel bíró érzés, energia.

Ma már sokan tudják, hogy amire figyelünk, annak energiát adunk. Így, az adott helyzet erősödni fog.

Sokszor azért mennek rosszul a dolgaink, mert beleragadunk a negatív helyzetekbe, a végeláthatatlan panaszkodásba. Mintha valami szemellenzőt hordanánk, és csak a rossz dolgokat vesszük észre magunkban, körülöttünk.

A hála gyakorlása segíthet kitörni ebből a körből. A hála átfordítja a gondolkodásunkat. Nem azt figyeljük, hogy mink nincs, mi az, ami hiányzik; hanem arra fókuszálunk, hogy mink van.

Rengeteg jó dolog történik velünk az életünkben! De ezek mellett hajlamosak vagyunk elmenni.

A hála gyakorlásának egyik módja lehet az úgy nevezett hálaüveg használata.

Nálunk örömüveg néven is ismeretes. 🙂

Nem nagy ördöngösség az egész. Veszel egy nagy és szép (befőttes) üveget. Minden nap végén gondold át, milyen jó dolgok történtek veled. Mi az, amiért aznap hálás lehetsz? Ezeket írd le egy lapra, hajtsd össze, és helyezd bele az üvegedbe.

Eleinte lehet, hogy elfelejted írni, de emiatt ne légy szomorú. Egy idő után „rááll az agyad”, hogy figyelje a jó dolgokat, és emlékezzen rájuk. Az üvegedet helyezd el a lakásodnak azon pontján, ahol sokat tartózkodsz, ahol biztos, hogy szem előtt van. Így könnyebben belejössz a gyakorlatba!Én színes papírokra írok, így valóban üde látvány az üvegem.

Az év végén aztán előveszed a megtelt (Hidd el, meg fog telni az üveged!) kis üvegedet, és elolvasgatod a beletett írásokat.

Egy év elteltével meg fogsz lepődni, mennyi kellemes, nagyszerű, csodálatos élményekben volt részed.

A gyerekeidet is nyugodtan bevonhatod a játékba. Az én 5 éves fiam már mindig mondja, hogy mit írjunk le. Persze nála még ilyenek kerülnek bele: „Jó volt X.Y-nal jásztani.”

Tégy egy próbát! Vegyél egy üveget! Találkozunk egy év múlva, és elmesélheted, milyen csodás éved volt!

Szeretettel: Szilvi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X