Advent idején…

Advent idején, karácsony közeledtével valóban földre szállnak az angyalok. Azért, hogy segítsenek emlékezni arra, hogy a Szeretetből jöttünk mindannyian, hogy a másik ember nem egy idegen, hanem valójában a testvérünk. Ugyanaz a szeretet teremtett bennünket, ugyanaz a szeretet lüktet mindannyiunkban.

Advent idején megnyílnak az égi kapuk fenn a mennyben, és megnyílnak az emberi szívek kapui itt, a Földön. Azért, hogy a szeretet felébredjen mindenkiben, és körbefonja a világot.

Advent idején kiárad a Szentlélek is, hogy felolvassza a fagyott szíveket, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket, hogy elsimítsa a nézeteltéréseket, hogy véget vessen a háborúknak.

Advent ideje áldás lehet mindannyiunknak.  Áldás, ha van merszed a szíveddel látni, a szeretet szemüvegén át szemlélni a világot, és benne önmagadat, a társaidat.

Advent ideje egy lehetőség arra is, hogy önmagunkba nézzünk, vajon mi az a múltbeli fájdalom, amit még nem tudtunk elengedni, ami még nem gyógyult meg bennünk?

Advent idején megélhetjük újra a csodát. Gyermekkorunk boldog pillanatait újra felidézhetjük, gyermekek lehetünk mi is egy kis időre.

Advent idején varázsolhatunk. Mosolyt, önfeledt örömöt varázsolhatunk gyermekeink, családunk, vagy akár az idegenek arcára.

Advent idején tanulhatunk. Egymástól, a gyerekeinktől, a szeretteinktől. A szeretetről, a megbocsátásról, a hibákról, az elfogadásról, az összetartozásról, a segítségről, az odafordulásról, a háláról.

Advent idején vizsgázhatunk emberségből, segítő szándékból. Ha máskor annyira nem is, most talán egy kicsit mindenkit jobban megérint mindazoknak a sorsa, akik nehezebb életet élnek, akik fájdalmakkal küzdenek. Ha van lehetőséged, segíts! Ha igazán akarod, az élet megmutatja neked, hol és hogyan tudsz leginkább segíteni, adni.

Advent idején szívünket aranyba öltöztetheti a hála érzése. Gondold csak végig, mi mindened van, mi minden jó történt eddig az életedben. A legapróbb dolgok is számítanak. Sőt, olykor azok jelentik a legtöbbet.

Advent idején megélhetjük az önátadás művészetét. Ha eddig nem tetted, legalább most próbáld meg, hogy átadod magadat, az életedet Istennek, a Szentléleknek, Jézusnak, az angyaloknak. Hadd vezessenek Ők. Hadd vezessenek el oda, ahhoz az eseményhez, amelynek gyógyulnia kell, amely valóban örömöt hoz neked; hadd vezessenek el azokhoz a személyekhez, akiknek a jelenléted gyógyír minden bajukra, akiknek a szemében megláthatod önmagadat.

Advent idején meggyógyulhatunk. Meggyógyíthatjuk testünket, akár életünk minden területét a szeretet által.

Advent idején közelebb kerülhetünk Istenhez, Jézushoz, az angyalokhoz, a másik emberhez.

Advent idején békét teremthetünk önmagunkban és a világban.

 

Szeretettel: Szilvi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X